Uutiset

  

  • Stena Recyclingin Riihimäen yksikkö muutti elokuun alussa uusiin tiloihin. Vanha toimistorakennus korvattiin uudella Teijo-Talojen toimitilaratkaisulla vastaamaan yksikön tarpeisiin entistä paremmin.

    - Nyt noin 300-neliöinen rakennus tarjoaa työskentelytiloja Riihimäen kierrätyspihan tuotantotyöntekijöiden lisäksi muun muassa asiakaspalvelu-, logistiikka-, talous- ja kehitysosastoille, Stenan kehitysjohtaja Anne Perävainio kertoo.

    Uuden toimitilan valmistuessa myös yhteistyö Riihimäen Kaukolämmön kanssa alkoi.

    - Kaukolämpö on paitsi vastuullinen, mutta myös ekologinen valinta. Muuntautuvuuden takia se valikoitui uuden toimitilan lämmitysmuodoksi, Perävainio perustelee.

    Kaukolämmön avulla Stena voi hyödyntää tarvittaessa uusiutuvaa energiaa kuten aurinko- ja tuulivoimaa lisäenergialähteinä.

    Kaukolämpö oli helppo valinta, sillä yrityksellä oli jo aikaisempaa kokemusta siitä. Muun muassa Jyväskylässä ja Oulussa sijaitsevan toimipisteet lämpenevät sillä.

    Yhteistyötä Riihimäen Kaukolämmön kanssa kehityspäällikkö kuvailee mutkattomaksi: kaikki sujui hyvin ja valmista tuli silloin kun piti.

    Stena Recycling Oy on kierrätysalan yritys, joka kerää ja kierrättää muun muassa erilaisia metalleja, sähkö- ja elektroniikkaromua, vaarallisia jätteitä sekä romuautoja. Riihimäen palveluyksikkö on yksi Stena Recyclingin suurimmista ja vanhimmista yksiköistä Suomessa. Se palvelee yritysten ja kuluttajien lisäksi myös omaa sisäistä liiketoimintaa. Siellä käsitellään myös suuri osa Stenalle tulevista vaarallisista jätteistä.

      Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.