Yritys

Riihimäen Kaukolämpö Oy on perustettu vuonna 1978. Yhtiön omistavat Riihimäen kaupunki ja Suomi Heat Holdings Oy (Aberdeen Standard Investments). Yhtiö toimii Riihimäen talousalueella toimittaen asiakkailleen kaukolämpöä. Vuoden 2023 lopussa kaukolämpöasiakkaita oli 763. Varmat, laadukkaat ja kilpailukykyiset energiantoimitukset takaavat asiakkaiden tyytyväisyyden.  Kaukolämmön perusenergian hankinta perustuu ensisijaisesti paikkakunnalla toimivien yritysten kanssa tehtyihin pitkäaikaisiin sopimuksiin. Hankintaa tuetaan omalla vara- ja huipputuotannolla. Yli puolet Riihimäen asukkaista asuu kaukolämmitetyissä rakennuksissa. Kaukolämmityksen lisääntymisellä on ollut erittäin positiivinen vaikutus Riihimäen ilmanlaatuun.

Vuosi 2023 oli yhtiön 45. toimintavuosi

Vuonna 2023 uusia lämpöasiakkaita tuli lisää 6 ja kaksi liittymää purettiin joten lämpöasiakkaita oli vuoden lopussa 763. Lämpöä myytiin 184,3 GWh, jossa on laskua 2,2 % edelliseen vuoteen verrattuna. Myynnin lasku johtui pääasiassa erittäin lämpimästä vuodesta. Vuoden 2023 keskilämpötila oli noin 5,6 °C. Ilmatieteenlaitoksen mittaama pitkän ajan keskilämpötila on 4,9 °C.

Vuoden 2023 alussa kaukolämmön enegia- ja perusmaksuja korotettiin 9,0 %, sekä lokakuun alussa 3 %.  Vuoden 2023 kaukolämmön myyntihinta perusmaksuineen oli tammi-maaliskuussa 82,41 €/MWh (alv 24 %), huhti- syyskuussa 75,39 €/MWh (alv 24 %) ja loka-joulukuussa 84,88 €/MWh (alv 24 %). Omaa lämmöntuotantoa oli 8,2 GWh. Lämpöverkoston lisäys oli 1000 metriä ja verkoston pituus vuoden lopussa 107 km. Liikevaihto oli vuonna 2023 16,8 miljoonaa euroa. 

Tasaista lämpöä - kaikkina vuodenaikoina

Kaukolämpö on entistä suositumpi taajama-alueiden lämmitysmuoto. Jo yli puolet Riihimäen asukkaista asuu kaukolämmitetyissä rakennuksissa. Kaukolämpö on vaivaton, luotettava ja hinnaltaan kilpailukykyinen tapa lämmittää etenkin suuria kiinteistöjä. Säätämällä sekä kaukolämpöverkon että asuntokohtaisten lämmityslaitteiden tehoja lämpötilan vaihtelujen mukaan voidaan helposti varmistaa riittävä, tasainen määrä lämpöä kaikkiin tilanteisiin. Lämpöenergia johdetaan asiakkaille kuuman veden avulla maanalaista putkiverkostoa pitkin. Kiinteistön lämmönjakokeskus siirtää lämmön patteri-, tai lattialämmitysverkostoon ja käyttöveteen.