Yritys

Riihimäen Kaukolämpö Oy on perustettu vuonna 1978. Yhtiön omistavat Riihimäen kaupunki ja Suomi Heat Holdings Oy (Aberdeen Standard Investments). Yhtiö toimii Riihimäen talousalueella toimittaen asiakkailleen kaukolämpöä. Vuoden 2019 lopussa kaukolämpöasiakkaita oli 740. Varmat, laadukkaat ja kilpailukykyiset energiantoimitukset takaavat asiakkaiden tyytyväisyyden.  Kaukolämmön perusenergian hankinta perustuu ensisijaisesti paikkakunnalla toimivien yritysten kanssa tehtyihin pitkäaikaisiin sopimuksiin. Hankintaa tuetaan omalla vara- ja huipputuotannolla. Yli puolet Riihimäen asukkaista asuu kaukolämmitetyissä rakennuksissa. Kaukolämmityksen lisääntymisellä on ollut erittäin positiivinen vaikutus Riihimäen ilmanlaatuun.

Vuosi 2019 oli yhtiön 41. toimintavuosi

Vuonna 2019 uusia lämpöasiakkaita tuli lisää 8 ja yksi liittymä purettiin joten lämpöasiakkaita oli vuoden lopussa 740. Lämpöä myytiin 183,2 GWh, jossa on laskua 0,6 % edelliseen vuoteen verrattuna. Myynnin lasku johtui pääasiassa erittäin lämpimästä vuodesta. Vuoden 2019 keskilämpötila oli noin 5,9 °C. Ilmatieteenlaitoksen mittaama pitkän ajan keskilämpötila on 4,5 °C.

Lämmön hankinta oli 184,1 GWh. Vuoden 2019 alussa kaukolämmön enegiamaksua korotettiin 4,3 % ja perusmaksut pidettiin vuoden 2018 tasolla.  Vuoden 2019 kaukolämmön myyntihinta perusmaksuineen oli 77,65 €/MWh (alv 24 %). Omaan lämmöntuotantoon maakaasua käytettiin 8,5 GWh. Lämpöverkoston lisäys oli 1415 metriä ja verkoston pituus vuoden lopussa 102 km. Liikevaihto oli vuonna 2019 12,4 miljoonaa euroa eli 3,2 % korkeampi kuin edellisenä vuonna. 

Tasaista lämpöä - kaikkina vuodenaikoina

Kaukolämpö on entistä suositumpi taajama-alueiden lämmitysmuoto. Jo yli puolet Riihimäen asukkaista asuu kaukolämmitetyissä rakennuksissa. Kaukolämpö on vaivaton, luotettava ja hinnaltaan kilpailukykyinen tapa lämmittää etenkin suuria kiinteistöjä. Säätämällä sekä kaukolämpöverkon että asuntokohtaisten lämmityslaitteiden tehoja lämpötilan vaihtelujen mukaan voidaan helposti varmistaa riittävä, tasainen määrä lämpöä kaikkiin tilanteisiin. Lämpöenergia johdetaan asiakkaille kuuman veden avulla maanalaista putkiverkostoa pitkin. Kiinteistön lämmönjakokeskus siirtää lämmön patteri-, tai lattialämmitysverkostoon ja käyttöveteen.