Uutiset

  

  • Lujatalon ja Riihimäen Kaukolämmön yhteistyö alkoi vuoden 2020 lopulla, kun Lujatalon rakennuttajapäällikkö, Rainer Noppa, otti yhteyttä Riihimäen Kaukolämmön toimitusjohtajaan, Antti Eskolaan. Riihimäen keskustaan nousevaan asuinkerrostaloon haluttiin lämmitysmuodoksi kaukolämpö.

    - Suosimme yleensä alueellista lämmöntuottoa, joten tässä tapauksessa kaukolämpö oli selvä ratkaisu, Noppa tiivistää.

    Riihimäen Kaukolämpö ei ollut entuudestaan Nopalle tuttu taho. Hän kertoo yhteistyön kuitenkin olleen alusta alkaen varsin jouhevaa.

    - Asiat ovat edenneet nopeatempoisesti ja juostavasti. Koko ajan on tiedetty, missä mennään, hän kehuu.

    Nopan mukaan kaukolämpö on taloyhtiöille helppokäyttöinen lämmitysmuoto. Lämpöenergia johdetaan talon asukkaiden käyttöön kuuman veden avulla maanalaista putkiverkostoa pitkin. Kiinteistön lämmönjakokeskus taas siirtää lämmön patteri-, tai lattialämmitysverkostoon ja käyttöveteen.

    - Kaukolämpölaitteet ovat pitkäikäisiä ja niiden huoltotarve on vähäinen, Noppa lisää.

    Kaukolämpö on tällä hetkellä yksi ympäristöystävällisimmistä lämmitysmuodoista. Sen ekologisuus kehittyy jatkuvasti. Antti Eskolan mukaan Riihimäen Kaukolämmön hiilidioksidipäästöt olivat vuonna 2020 vain 8,6 grammaa hiilidioksidia kilowattituntia kohden.

    - Pieni päästölukema perustuu yhdyskunta- ja teollisuusjätteiden käsittelyyn, hän kertoo.

      Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.