Uutiset

  

  • Kaukolämpö on pitänyt Riihimäellä sijaitsevan Suomen Metsästysmuseon lämpimänä jo yli 30 vuotta. Pitkän yhteistyön avain on Metsästysmuseon viestintäsuunnittelija Jouni Partasen mukaan luottamus. Muita tärkeitä pointteja yhteistyön jatkuvuuteen ovat olleet ekologisuus, toimintavarmuus sekä paikallinen kumppanuus.

    - Kaukolämmön ansiosta museoilma pysyy aina tasaisena vuodenajasta riippuen. Se on toimintavarma valinta, Partanen summaa. 

    Riihimäen Kaukolämmön ja Metsästysmuseon välinen yhteistyö alkoi vuonna 1990 Metsästysmuseon muuttaessa Porvoosta Riihimäkeen. Riihimäen kaupungin toimesta museon lämmitysmuodoksi valikoitui kaukolämpö.

    Suomen Metsästysmuseo on Riihimäelle tärkeä kulttuurinen paikka. Se vetää vuodesta toiseen vierailijoita kaupunkiin paitsi muilta paikkakunnilta myös ulkomailta asti.

    Metsästysmuseosta löytyy Partasen mukaan kaiken pohja. Esillä on metsästyksen ja eränkäynnin historiaa kivikaudelta nykypäivään asti. 

    - Ilman metsästystä ei olisi suomalaisuutta. Sen takia myös museon esillepanotarjonta on monipuolinen, Partanen sanoo.

    Metsästysmuseo on tarkoitettu kaikille. Siellä pääsee vierailemaan kesän kaikkina päivinä lukuun ottamatta juhannusta. Tarkemmat aukioloajat ja hinnat löytyvät Metsästysmuseon verkkosivuilta. Tänä kesänä perusnäyttelyn lisäksi esillä on muun muassa riihimäkeläisen aseenvalmistaja Sakon 100 vuotis -juhlanäyttely.

      Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.