Uutiset

  

 • Riihimäellä juhlitaan jälleen kerran kamarimusiikin tahtiin kesäkuun alussa, kun Riihimäen Kesäkonsertit palaa tutulle paikalleen. Vuonna 1982 perustettu kamarimusiikkifestivaali viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Toiminnanjohtaja Charlotta Kivistön mukaan kyseessä on varsinaiset juhlat, sillä Riihimäen Kesäkonserttien juhlavuoden lisäksi juhlitaan myös Riihimäen musiikkiopiston 60-vuotissyntymäpäivää sekä pari vuotta eteenpäin siirtyneitä Beethovenin 250-vuotisjuhlia.

   

  - Tämän vuoden teemana on yksinkertaisesti juhlat. Meillä on paljon juhlittavaa. On mahtavaa päästä järjestämään tapahtumaa ja nauttimaan musiikista livenä pitkän ajan jälkeen, Kivistö iloitsee.

   

  Kesäkuisen festivaaliviikon alkajaisiksi Kesäkonserttien vieraaksi saapuu niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tähtiä. Mukana on muun muassa viulisti Baiba Skriden, sellisti Harriet Krijghin sekä pianisti Lauma Skriden muodostama trio, joka esiintyy ensi kertaa Suomessa kamarimusiikkikonsertin merkeissä.

   

  Riihimäen Kaukolämpö on yksi Riihimäen Kesäkonserttien pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista. Myös tänä vuonna Kaukolämpö on mukana tukemassa Kesäkonserttien onnistumista.

   

  - Yhteistyökumppaneiden tuki on olemassaolomme perusta ja näin ollen myös ensiarvoisen tärkeää. Olemme onnellisia siitä, että olemme saaneet mukaan remmiin pitkäaikaisia kumppaneita. He toimivat paitsi sekä henkisinä että konkreettisina tukijoina, jonka takia kutsumme heitä ystäviksi, Kivistö summaa.

   

  Tapahtuman ennakkokonsertit järjestettiin keskiviikkona 11.5. ja torstaina 12.5. Jälkimmäinen oli Riihimäen Kaukolämmön nimikkokonsertti. Siellä esiintyi viulisti Karen Gomyo sekä tapahtuman taiteellinen johtaja Ismo Eskelinen

   

  Lisätietoja ohjelmasta: www.riihimaenkesakonsertit.fi/ohjelma/

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.