Uutiset

  

 • Kun Riihimäen Kaukolämpö soitti ja ehdotti lämmönjakohuoneen saneerausta, päätös oli helppo tehdä, muistelee Riihimäellä asuva Antti Koivisto lämpöremontin alkusysäystä. 

  Ehdotus tuli juuri oikeaan aikaan. Koivisto epäilee, että seuraavien pakkaskelien aikana 1970-luvulla rakennetun omakotitalon putket olisivat todennäköisesti pamahtaneet puhki. 

  - Lämmönvaihdin oli tullut tiensä päähän, hän sanoo.

  Lämmönjakohuoneen saneerausta alettiin suunnittelemaan kesän lopulla. Työn touhuun päästiin lokakuun aikana Riihimäen Kaukolämmön yhteistyökumppanin RTA-Yhtiön luotsaamana. 

  Lämmönjakohuoneessa vaihdettiin kaukolämmön vanha lämmönvaihdin uuteen ja tehtiin pientä pintaremonttia. Samalla keittiöön uusittiin käyttövesiputket.

  Koiviston mukaan työt sujuivat aikataulun mukaisesti. Lämmönvaihtimen vaihto-operaatiossa meni vain muutama päivä. Ennen vaihtoa piti kuitenkin poistaa asbestit vanhoista putkista. 

  - Suunnitteluun meni enemmän aikaa kuin itse työhön, hän kuvailee. 

  Nyt omakotitalon lämmönjakohuoneessa komeilee uusi, hiljainen ja edellistä pienempi laitteisto, johon Koivisto on varsin tyytyväinen. 

  - Vanha lämmönjakokone vei valtavasti tilaa. Remontin ohella lattiapintaa vapautui ihan eri tavalla. Lisäksi patteriverkostolämpötila ja paine on huomattavasti tasaisempaa, hän tiivistää. 

  Kaikista tärkeintä koko saneerauksessa oli kuitenkin se, että nyt lämmönjakohuoneen laitteisto on toimintakuntoinen. 

  - Nyt taloon tulee tasaista lämpöä kaikkina vuodenaikoina

  Koivisto sanoo olevansa kaukolämmön puolestapuhuja. Hänen mielestään kaukolämpö on toimintavarma ja helppo lämmitysratkaisu, joka on kokonaisvaltaisesti edullinen vaihtoehto varsinkin isoissa taloissa.

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.