Uutiset

  

 • Riihimäen Kaukolämpö Oy tukee Kaukon päivän (3.3.2023) kunniaksi Riihimäen Kino Sampon sekä Riihimäen Nuorisoteatterin toimintaa tarjoamalla ilmaiseksi 100 kappaletta lippuja kaikkiin Kino Sampon DokSampo-tapahtuman dokumenttielokuviin ajalle 22.-23.4.2023 sekä 100 kappaletta lippuja Riihimäen Nuorisoteatterin Lasten Kulttuurilauantain Lohikäärme Puff -näytelmään lauantaina 15.4.2023 klo 15.00. Esityksiin jaetaan ilmaisia lippuja n. puoli tuntia ennen näytösten alkua Kino Sampossa. Saliin mahtuu 150 katsojaa kerrallaan eikä ennakkovarauksia oteta.

   

  Kino Sampo

   

   

  Elokuvateatteri Kino Sampo aloitti toimintansa 29 marraskuuta 1917. Sen rakennuttivat kauppias Julius Markkanen ja rakennusmestari Jalmar Numminen. Riihimäellä oli tuolloin ollut elokuvateatteritoimintaa jo pitkään, mutta Sampo toi elävän kuvan esittämiselle uudet puitteet, sillä se oli ensimmäinen varta vasten elokuvien esittämistä varten rakennettu teatteri paikkakunnalla. 106 vuotias Kino Sampo on tällä hetkellä Suomen vanhin alun perin elokuvateatteriksi rakennettu teatteri, jossa koko ajan on esitetty elokuvia.  

  Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry vaalii yhdessä Riihimäen Nuorisoteatterin kanssa Kino Sammon perintöä. Kino Sampo on tällä hetkellä Riihimäen merkittävin kulttuuritila, jossa vuodessa vierailee tuhansia kaupunkilaisia katsomassa elokuvia ja teatteriesityksiä. 

  Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry. järjestää vuosittain kolme elokuvasarjaa. Kesä-, syys- ja talvisarjan elokuvissa esitetään kussakin viisi aikuisten ja viisi lasten elokuvaa sekä DokSampo-viikonlopussa esitetään 6-7 dokumenttielokuvaa.

  Tämän kevään DokSampo pidetään 22.-23.4.2023. Sen tarkka sisältö tullaan julkaisemaan myöhemmin Kino Sampon kotisivuilla osoitteessa www.kinosampo.com.

   

  Riihimäen Nuorisoteatteri

   

   

  Riihimäen Nuorisoteatteri on jo vuodesta 1991 lähtien teatterin laajaa perusopetusta antava oppilaitos, jonka siipien suojassa opiskelee vuosittain noin 500 paikallista lasta ja nuorta. Riihimäen Nuorisoteatterissa on myös vuodesta 2020 alkaen voinut opiskella teatteritekniikan ammattitutkinnon. Teatek-opintoja aloittaa vuosittain 20 tulevaa teatterialan ammattilaista.

   

   

   

  Lasten kulttuurilauantait järjestetään yhdessä paikallisten lapsiystävällisten kulttuurikohteiden ja Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa.

   

   

  Satumainen tarina Jasminin ja lohikäärme Puffin ystävyydestä.

  ”Paperista tehtiin Puff kai aikoinaan, ja tuhat vuotta sitten Puff jo lähti maailmaan."

  Jasminilla on vaikeuksia päästä leikkiin muiden lasten kanssa, kunnes hän löytää hylätyn lohikäärmeen, joka korjaa asiat kuntoon. Puffin kanssa hän sukeltaa seikkailuihin merirosvojen kanssa ja lentää My Little Ponyjen maailmaan. Lohikäärme Puff on satumainen ja kaunis, nukketeatteria hyödyntävä esitys siitä, miten leikki yhdistää ja luo rajattomia maailmoja.

   

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.