Uutiset

  

 •  

  Olemme investoineet kuluneen vuoden aikana päästöttömään lämmöntuotantoon Kynttilätien alueella. Hankimme 4kpl teollisuuskokoluokan ilmavesilämpöpumppuja, joilla tuotamme jatkossa yli puolet alueen energiantarpeesta ja pudotamme reilusti päästöjä. Koneet käyttävät ensimmäisten joukossa kylmäaineena kemikaaliturvallista hiilidioksidia, jolla on myös matala kasvihuonevaikutus verrattuna yleisemmin käytettyihin F-kaasuihin. Koneet mahdollistavat myös tarvittaessa riittävän korkean tuotantolämpötilan, joka ei vaadi erillistä priimausta polttavalla tuotannolla. 🔋

   

  Samalla rakennettiin mahdollisuus lämmittää verkkoa suoralla sähköllä matalan kulutuksen aikana esimerkiksi kesäviikonloppuisin tai muuten halvan sähkön aikana.

   

  Vuotuinen energiantuotanto lämpöpumpuilla vastaa n. sadan omakotitalon kulutusta ja sillä saavutetaan n. 300t pudotus co2-päästöihin vuodessa. Vähennys päästöissä vastaa yli 3,6 miljoonan kilometrin ajamista henkilöautolla. 💡

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.