Uutiset

  

  • Riihimäen Kaukolämpö Oy on käynnistänyt Kynttilätien alueella investointihankkeen, jonka yhteydessä hankitaan 4 kappaletta ilmavesilämpöpumppuja. Lämpöpumppujen yhteisteho on 250 kW, niillä korvataan yhteensä yli 1800 MWh fossiilissa tuotettua energiaa ja CO päästövähenemä on yli 290 tonnia vuodessa. Lämpöpumput käyttävät kylmäaineena matalan GWP-arvon hiilidioksidia, joka on turvallinen kylmäaine pitkälle tulevaisuuteen.

     

    Hankkeen selvitystyöt käynnistettiin syksyllä 2021 ja siihen on Business Finland myöntänyt investointitukea. Hankkeen rakennustyöt ovat käynnissä, lämpöpumppujen toimitus tapahtuu tulevan elokuun aikana ja käyttöönoton on tarkoitus tapahtua ennen tulevaa lämmityskautta.

      Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.