Uutiset

  

 • Riihimäen Kaukolämpö saavutti tämän vuoden kansainvälisessä infrayhtiöiden GRESB-vastuullisuusarvioinnista oman ennätystuloksensa. Kaukolämpö sai arvioinnissa neljä tähteä viidestä. Kokonaispisteitä tuli yhteensä 91/100. Nousua viime vuodesta tuli 4 pisteen verran.

   

  “Kaukolämpö järjestelmänä on tunnettu aina Suomessa energiatehokkaana tuotteena ja nimenomaan erilaisten lämmön lähteiden hyödyntämisen mahdollistajana. Riihimäen Kaukolämpö Oy on pitkäjänteisesti tehnyt työtä kestävyyden, yhteiskuntavastuun ja ympäristöystävällisyyden eteen. Hienoa, että tämän arvion avulla onnistunut työ on mitattu ja olemme pystyneet entisestään parantamaan suoritustamme edellisestä vuodesta", toimitusjohtaja Antti Eskola summaa.

   

  Erityisen hyvät arvosanat Riihimäen Kaukolämpö sai ympäristövastuussa (päästöjen rajoittaminen ja energiatehokkuus) sekä työturvallisuudessa.

   

  GRESB on kiinteistö- ja infrastruktuurialalle rakennettu kansainvälinen vastuullisuuden vertailu, jonka avulla arvioidaan yrityksen vastuullista toimintaa ja suorituskykyä ESG -mittareiden avulla (Environmental = ympäristövastuullisuus, Social = sosiaalinen vastuu ja Governance = hyvä hallintotapa). Kaiken kaikkiaan GRESB Infrastructure Assessmentiin osallistui tänä vuonna maailmanlaajuisesti yhteensä 681 infrayhtiötä.

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.