Uutiset

  

 • Riihimäen uimahalli suljetaan peruskorjauksen vuoksi vuodenvaihteen tuntumassa. Uimahalli pysyy suljettuna koko kunnostuksen ajan, joka on noin puolitoista vuotta.

  Toteutettavassa korjaushankkeessa uusitaan koko uimahallitekniikka. Lisäksi on tarkoitus uusia pintarakenteita, valaistusta ja parantaa ilmanvaihtoa. Remontin yhteydessä silmällä pidetään myös kattolyhtyjä, ikkunaliittymiä ja elastistia saumauksia, sillä myös niiden kaikkien korjaamisella alkaa olla kiire.

  - Uimahalli on tullut käyttöikänsä päähän. Uimahallien talotekniikkaa pitää ajantasaistaa suurin piirtein noin 15–20 vuoden välein. Energiansäästöön ja olosuhteiden hallintaan liittyvät vaatimukset yksinkertaisesti pakottavat uusimaan ja parantamaan niiden toimintaa, Riihimäen kaupungin LVI-asiantuntija Eero Takala summaa. 

  Käytännössä siis kaikki mikä on uusittavissa, uusitaan.

  Korjaushankkeen myötä uimahallin energiatehokkuus nousee uudelle tasolle. Takalan mukaan asennettavat laitteet vievät vähemmän sähköä ja ovat tarkemmin säädettävissä.

  Uimahallin lämmitysjärjestelmänä pysyy edelleen kaukolämpö.

  - Kaukolämpö on ekologinen ja paikallinen vaihtoehto, mutta samalla myös hinnaltaan valtakunnallisesti todella kilpailukykyinen.

  Kaupungin kiinteistöjen energiatehokkuuden lisäämiseksi Riihimäen kaupungilla on tarkoituksena tehdä energiatehokkuutta edistäviä toimenpiteitä vuosisuunnitelman mukaisesti tulevana vuonna uimahallin lisäksi myös yksittäisiin pienempiin kohteisiin.

  - Muun muassa joidenkin kiinteistöjen vanhemman laitekannan iv-koneiden hihnavetoisia-puhaltimia vaihdetaan energiatehokkaampiin EC-puhaltimiin, Takala kertoo..

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.