Uutiset

  

 • Nousevat asuinkulut ovat saaneet monet pohtimaan erilaisia keinoja siihen, kuinka energiankulutusta saisi hilattua pienemmäksi. Nappaa tästä talteen muutamia vinkkejä, joiden avulla voit omalta osaltasi pienentää energiankulutustasi:

   

  • Älä lämmitä ja viilennä kotia samaan aikaan – pattereita on turha pitää päällä tuulettaessa. Varmista, että ilmalämpöpumppu ei ole jäähdytysasennossa lämmityskaudella.

   

  • Säädä märkätilojen lattialämmityksen teho kohtuulliseksi. Noin 24 asteen lämpötila kosteissa tiloissa on riittävä. Pidä lisäksi ovi suljettuna, jotta suorasähkölämmitteinen lattialämmitys ei lämmitä muutakin rakennusta.

   

  • Lämmitä takkaa. Takan lämmitys kannattaa aloittaa pari päivää ennen kelien viilentymistä. Jotta saat takan lämmön tehokkaasti hyödyksi kannattaa tarkastaa, että päälämmitysjärjestelmän termostaatit toimivat ja niiden asetusta kannatta hieman pudottaa. Tiesitkö, että paras puulaji lämmitykseen on koivu?

   

  • Sulje sälekaihtimet ja vähennä lämmönhukkaa. Paksut verhot ikkunan edessä toimivat samoin. Muista kuitenkin, etteivät verhot saa peittää pattereita, sillä ne haittaavat termostaatin toimintaa.

   

  • Hyödynnä hukkalämpö. Seuraavan kerran kun esimerkiksi saunot tai teet ruokaa, avaa ovi tai uuni ja hyödynnä ylimääräinen lämpö.

   

  • Laske huonelämpötilaa. Jo yhden asteen huonelämpötilan lasku laskee lämmityskustannuksia noin 5 prosenttia.
    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.