Uutiset

  

 • Riihimäen Kaukolämpö Oy:n uusi toimitusjohtaja Antti Eskola:

  Meillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä

  Antti Eskola on kokenut kaukolämmön asiantuntija, joka on uransa varrella toiminut kaukolämmön kaikissa vaiheissa tuotannosta verkoston rakentamiseen ja käyttöön asti. Riihimäen verkosto on entuudestaan tuttu, sillä hän on ollut aiemmin mukana työnjohtajana rakentamassa sitä. Lisäksi hän oli 11 vuotta kaukolämpöpäällikkönä Hyvinkään Lämpövoima Oy:ssä, joka siis hyödyntää samaa Fortumin Riihimäen tuotantolaitoksen hukkalämpöä kuin Riihimäki.

  Riihimäki on ollut edelläkävijä kaukolämmön tuottamisessa kiertotalouden periaatteita hyödyntäen. Myös yhtiön verkostomainen toimintatapa on osoittautunut tehokkaaksi. Kaukolämpöverkosto on hyvässä kunnossa, yhtiö on terve ja erittäin hyvin hoidettu, hän kiittelee ja sanoo tulevansa iloisin mielin Riihimäelle.

  Ala kehittyy nyt vauhdilla. Esimerkiksi lämmön talteenotto tarjoaa uusia mahdollisuuksia, samoin jäähdyttäminen ja jäähdytysenergian talteenotto. Riihimäellä on hyvät edellytykset pysyä kehityksessä mukana ja tarjota tulevina vuosina asiakkaille uusia palveluja, hän uskoo.

  Kaukolämpö on monipuolinen lämmöntuotantomuoto. Tuotantotekniikka on Suomessa maailman mitassakin pitkälle kehittynyt, jakeluverkosto sisältää uutta tekniikkaa, uudet etäpalvelut helpottavat arkea ja tuovat uusia työkaluja energian tehokkaaseen käyttöön. Tekniikka kiehtoo minua, siksi tämä on mielenkiintoista, hän vakuuttaa.

  Antti Eskola uskoo vahvasti, että kaukolämpö tulee olemaan pitkään paras lämmöntuotanto-vaihtoehto. Riihimäellä Asemanseudun kehittäminen avaa uusia mahdollisuuksia myös kaukolämmön kehittämisen kannalta, joten työtä riittää.

  Hämeenlinnassa asuvan Antti Eskolan perheeseen kuuluu avovaimon lisäksi yhdeksänvuotias poika. Rakkain harrastus löytyy moottoripyöräilystä. Tallista löytyy peräti viisi enduro-tyyppistä pyörää. Jonkun niistä keula suuntaa todennäköisesti taas ensi kesänä reissuun Venäjän puolen haastaville teille.

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.