Uutiset

  

  • Kaukolämpölaitteista löytyvällä kesäsulkuventtiilillä voidaan sulkea kiinteistön lämmitys kesäkaudeksi pois päältä. Tällä tavalla säästyy energiaa ja toisaalta myös asumismukavuus paranee.

    Venttiili on normaalisti merkitty tarralla ”kesäsulku” ja se ei vaikuta lämpimän käyttöveden tuottoon. Asukas voi itse tehdä kesäsulun, mikäli hän tietää mitä tehdä. 

    Vaikka lämmityslaitteiden automatiikka pääsääntöisesti lopettaa lämmityksen halutussa ulkolämpötilassa (esimerkiksi 17ast. C) voi lämmitys kytkeytyä päälle esimerkiksi yöllä ulkolämpötilan laskiessa. Kesäsulkuventtiiliä käyttämällä tämän voi estää.

    Lisätietoja voit katsoa myös oman lämmönjakokeskuksesi käyttöohjeista tai vastaavasti ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

      Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.