Uutiset

  

 • Riihimäen kaukolämpöverkostoja parannellaan jälleen. Tällä hetkellä saneeraustyöt ovat käynnissä Kauppakadun ja Keskuskadun välisellä pätkällä.

  RTA-Yhtiöiden rakennuspäällikkö Petri Korjosen mukaan kyseessä on perinteinen parannustyö: vanhaa johtorakennetta uusitaan nykyaikaisemmalla rakenteella.

  - Vanha putki on ollut käytössä vuosia. Rakenteen uusimisella vältämme mahdolliset vuotoriskit, Korjonen perustelee.

  - Parannustyöt tekevät verkosta toimintavarmemman ja energiatehokkaamman, hän jatkaa.

  Aukikaivetut työmaat ovat tuttu näky Riihimäellä. Samantyylisiä pätkiä on nimittäin saneerattu jo useampia lähivuosien aikana. 

  Keskustassa oleva kaukolämpöremontti alkoi kesäkuun alussa. Työt on tarkoitus saattaa maaliin elokuun aikana. 

  Korjosen mukaan Riihimäen kaukolämpöverkosto on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Verkostoja saneerataan vuosittain, minkä takia vuotoja on suhteellisen vähän. 

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.