Uutiset

  

 • Vuosi 2023 lähenee loppuaan ja myös energiamaailmassa on vuoden aikana tapahtunut paljon. Kulunut vuosi ja varsinkin syksy toteutuivat poikkeuksellisen lämpiminä. Maalis- ja heinäkuuta lukuun ottamatta kaikki kuukaudet ovat olleet keskimääräistä lämpimämpiä, syyskuu jopa 180 vuotisen mittaushistorian lämpimin. Toisaalta näinä päivinä on saanut lukea poikkeuksellisen kovista lumisateista Pohjoismaissa ja meillekin saapui kova lumimyräkkä.

   

  Ilmastomuutos ei ole hävinnyt mihinkään, vaikka mielessä on ollut paljon akuutimpiakin asioita. Tämä vaatii toimia ja edelleen fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä sekä hukkalämpöjen tehokasta hyödyntämistä. Kuluneen vuoden aikana olemme investoineet lämpöpumpputekniikaa hyödyntävään lämmöntuotantoon Kynttilätien alueella, jossa asiakkaitamme palvelee paikallinen aluelämpöverkko. Investointi on toteutunut suunnitellusti ja nyt vuositasolla alueen lämmöstä tuotetaan ilmavesilämpöpumpuilla noin 60 %. Kokonaisuutena vuositavoitteemme on toteutumassa, jonka mukaan yli 95 % energiasta on jätteenkäsittelyn yhteydessä syntyvää lämpöä. Tutkimme mahdollisuuksia edelleen nostaa lukemaa tai korvata fossiilista energiaa muilla lämmönlähteillä.

   

  Koko energia-ala on nostanut varautumistasoaan poikkeuksellisiin tilanteisiin viimeistään tässä vaiheessa, kun Suomen energia-infraa on vaurioitettu kolhimalla Suomen ja Baltian kaasuverkon yhdistävää Baltic Connector kaasulinjaa. Näillä näkymin linja on poissa käytöstä kevääseen saakka. Olemme Suomessa varautuneet tehokkaasti erilaisiin poikkeustilanteisiin ja niiden varalle on tehty paljon valtakunnallista työtä. Meillä yhtiöissä on myös varauduttu monin eri tavoin, joilla minimoimme erilaisen häirinnän vaikutukset.

   

  Venäjän käynnistämä sota sivuvaikutuksineen nosti voimakkaasti myös energia-alan toimintakuluja, mutta kuluneen vuoden aikana hinnat ovat tasaantuneet. Riihimäellä kaukolämmön hinta on kilpailukykyinen ja alittaa valtakunnallisen keskiarvon. Toistaiseksi suuria korotuksia ei ole ensi vuodelle tiedossa.

   

  Toivotan kaikille asiakkaillemme mukavaa talven odotusta ja tulevaa lämmityskautta!

  Antti Eskola

  toimitusjohtaja

  Riihimäen Kaukolämpö Oy

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.