Uutiset

  

 • Riihimäen Kaukolämpö Oy on lahjoittanut 53 kamiinaa toimitettavaksi Ukrainaan. Kamiinat menevät joko Ukrainan armeijan tai siviiliväestön käyttöön. Kamiinat valmistetaan Suomessa ja viedään rekalla suoraan perille asti. Lahjoituksen arvo on 10 000 euroa.

   

  Käytännön järjestelyistä vastaa Omri ry, joka on Ukrainan humanitaariseen avustamiseen keskittyvä suomalainen vapaaehtoisjärjestö. Toiminnanjohtaja Tapio Warén on iloinen Riihimäen Kaukolämmön päätöksestä ja pitää sitä merkittävänä konkreettisena tekona ukrainalaisten hyväksi tilanteessa, jossa Venäjä on tuhonnut ja pyrkii edelleen tuhoamaan Ukrainan infrastruktuuria kuten esimerkiksi kaukolämpölaitoksia. Kaikkiaan järjestö on toimittanut maahan jo yli 3000 kamiinaa. Lisäksi järjestö toimittaa maahan paljon muuta apua.

   

  Riihimäen Kaukolämmön toimitusjohtaja Antti Eskola pitää kamiinoita juuri heille luontevana lahjoitusmuotona. Lämpö on yksi elämän perusedellytyksistä. Siitä yhtiö haluaa pitää huolta Riihimäellä ja pieneltä osaltaan nyt siis myös Ukrainassa.

   

  Lisätietoja:

  Riihimäen Kaukolämpö Oy, toimitusjohtaja Antti Eskola ja www.proukraina.fi

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.