Uutiset

  

 • Riihimäen kaukolämpöverkostoja paranneltiin jälleen viime kesän aikana, kun Kalevankatu kaivettiin auki lähes 200 metrin mittaiselta alueelta. Riihimäen Kaukolämmön toimitusjohtajan Antti Eskolan mukaan kyseessä oli perinteinen parannustyö: vanhaa johtorakennetta uusittiin nykyaikaisemmalla rakenteella.

  - Uusi linja pitää paremmin lämpöä kuin vanha linja. Parannustyöt tekevät verkostosta toimintavarmemman ja energiatehokkaamman, Eskola perustelee.

  Kalevankadun kaukolämpöremontti alkoi koulujen loputtua kesäkuussa. Valmiiksi työt saatiin heinä-elokuun taitteessa.  Aukikaivetut työmaat ovatkin jo tuttu näky Riihimäellä. Samantyylisiä pätkiä on saneerattu jo useampia viime vuosien aikana.

  - Kalevankadun saneeraus on osa suurempaa kaukolämpöremonttikokonaisuutta, RTA yhtiöiden urakoitsija Juha Ojala kertoo. 

  Lämpö, joka parantaa ilmanlaatua

  Kaukolämpö on yksi suosituimmista lämmitysmuodoista Riihimäellä. Tällä hetkellä jopa yli puolet Riihimäen asukkaista asuu kaukolämmitetyissä rakennuksissa. 

  - Kaukolämpö on helppo, luotettava ja hinnaltaan kilpailukykyinen tapa lämmittää erilaisia kiinteistöjä, Eskola perustelee. 

  Valtaosa Riihimäen Kaukolämmön kaukolämpöenergiasta saadaan Fortum Waste Solutions Oy:n voimaloista, yhdyskunta- ja teollisuusjätteitä käsittelemällä. Toinen kaukolämpöenergian lähde on Versowood Oy Riihimäen yksikkö, jonka lämpövoimalasta Riihimäen Kaukolämpö saa biopolttoaineilla tuotettua, ympäristöystävällistä lämpöä. 

  - Kaukolämpö onkin parantunut merkittävästi Riihimäen alueen ilmanlaatua, Eskola huomauttaa. 

  Riihimäen kaukolämpöverkosto on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Verkostoja saneerataan vuosittain, jonka takia vuotoja on suhteellisen vähän.

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.