Uutiset

  

 • Elcoline on toiminut Riihimäen Kaukolämpö Oy:n käyttö- ja kunnossapitourakoitsijana vuoden 2020 syksystä alkaen. Töihin sisältyvät muun muassa lämpölaitosten ja kaukolämpöverkon huolto, kunnossapito, lämpölaitosten operointi ja tekninen asiakaspalvelu.

  Syksyllä urakoitsijasopimus sai jatkoa. Elcoline Groupin toimitusjohtajan, Leif Backmanin, mukaan yhteistyön jatkumoon vaikuttivat muun muassa kokonaispalvelu, turvallisuus sekä yhteinen kehityssuunta.

  - Asiakkuus siirtyi Elcolinelle vajaa vuosi sitten. Kuluneen vuoden aikana olemme pystyneet tunnistamaan synergiatoimintoja ja kartoittamaan uusia lisäpalveluita, mitä pystymme Elcoline Groupina toteuttamaan muun muassa vuosihuoltoihin liittyen, Backman kertoo. 

  - Toisin sanoen, kun Riihimäen Kaukolämmöllä on jokin lisätarve, me tuotamme sen aluekeskuksestamme. Näin ollen palvelu on laajempaa ja tehokkaampaa asiakkaan puolelle, hän jatkaa.

  Tällä hetkellä on menossa paitsi globaali, mutta myös valtakunnallinen energiamurros, jossa Elcoline haluaa olla vahvasti mukana edelläkävijänä. Se on yksi syy, minkä takia yrityksen palveluita ja toimintatapoja kehitetään koko ajan asiakasta silmällä pitäen. Samalla tavalla toimii myös Riihimäen Kaukolämpö.

  - Jaamme yhteiset arvot Riihimäen Kaukolämmön kanssa ja siksi yhteistyötä olikin helppo jatkaa, Backman tiivistää.

  Backman kuvailee yhteistyön olleen ammattimaista, toimivaa ja varsin mutkatonta.

  - Pelaamme selvästi samaan maaliin. Vielä kertaakaan ei ole ollut sellaista tilannetta, että meillä olisi ollut eri agenda tai eri tavoite, hän summaa.

  Elcoline Group on vuonna 2002 perustettu urakointi- ja kunnossapitoalan yritys, jonka asiakkaita ovat kotimaiset ja kansainväliset teollisuusyritykset. Elcoline Power, jonka kanssa myös Riihimäen Kaukolämpö tekee yhteistyötä, on erikoistunut energiatuotantoon ja -jakeluun sekä teollisuuden kunnossapitopalveluihin ja vaativien projektien toteuttamiseen.

  Elcolinellä on 15 palveluyksikköä ympäri Suomea ja palvelusopimuksia ympäri maapalloa. Yrityksen omistajina toimivat perustajat, johto sekä joukko suomalaisia yksityissijoittaja.

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.