Uutiset

  

 • Säännöllinen siivous vähentää ympäristökuormitusta, kodin pinnat pysyvät puhtaina myös ilman kemikaaleja ja mitä vähemmän vettä käytetään, sitä energiatehokkaampaa se myös on. Puhdista siis tahrat heti ja muista pestä myös siivousvälineet säännöllisesti niiden ohjeiden mukaisesti. Laadukkaat siivousvälineet kestävät pidempään, suosi siis mikrokuituliinoja ja -moppeja, sekä kierrätysmuovista valmistettuja välineitä. 

  Kannattaa myös hyödyntää höyrypuhdistimia, sitruunaa, soodaa ja etikkaa ekologisemmassa siivouksessa. Isompiin siivousprojekteihin voi lainata tai vuokrata erilaisia pesureita, esim. tekstiilipesuri sohvan tai mattojen puhdistukseen.

  Myös säännöllinen vaatehuolto auttaa säästämään energiaa ja ympäristöä! Pienemmät huollot saa tehtyä itse, tarvitset vain ompelutarvikkeita, nukkakamman ja vaateharjan - isommat tekstiili-, vaate- ja kenkähuollot kannattaa teettää ammattilaisella. Muista myös huoltaa pyykinpesukone säännöllisesti, sekä noudata aina merkittyjä pesu- ja annosteluohjeita, näin säästät energian lisäksi myös laitetta ja ympäristöä.

  Tuuleta koti mahdollisuuksien mukaan ristivedolla nopeasti, ja tarkista, että lämpöpatterit ovat pois päältä. Raolleen jätetystä ikkunasta energiaa valuu hukkaan. 

  Siivouksen yhteydessä kannattaa myös lajitella ja kierrättää ylimääräiset ja rikkinäiset tavarat. Kun arkipäivän lajittelu tarkoittaa sekajätteen vähentymistä, niin kevätsiivouksen yhteydessä voi myös tarkistaa kodin ylimääräiset, vanhat ja rikkinäiset tekstiilit, vaatteet ja elektroniikka. Tekstiileille ja rikkinäisille sähkö- ja elektroniikkalaitteille on omat kierrätyspaikkansa.

  Kevättä kohti mentäessä tarkista myös jääkaapin ja pakastimen säädöt: keskilämpö jääkaapissa on n. 2-6°C välillä ja pakastimessa -18°C. Ruoan säilyvyyden parantamiseksi ja energiatehokkuuden lisäämiseksi kannattaa tarkistaa kylmälaitteiden säädöt säännöllisesti. Muista myös huolehtia jääkaapin ja pakastimen puhtaudesta; imuroi jääkaapin tausta ja sulata pakastin säännöllisesti - laitteen käyttöikä pitenee ja energiankulutus vähenee!

    Takaisin

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysmuoto

Suomessa lähes 3 miljoonaa taloutta lämpenee kaukolämmöllä. Uusiutuvat polttoaineet ja hukkalämpö lisääntyvät lämmön lähteenä ja mahdollistavat entistä edullisemman kaukolämmön tuottamisen.

Tilastokeskuksen mukaan kaukolämpö on Suomen yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Myös uudisrakentamisessa lämmitystapa on halutuin. Kaukolämpö on tulevaisuudessa merkittävä tekijä ilmaston muutosta vastaan. Riihimäen kaukolämpö tuottaa lämpöä verkostoon 100% ekologisesti hyödyntämällä jätehuollosta saatavaa hukkalämpöä.